Humla at dogshouse perfect P1750627

Bod Khyi Nytt

7 januari 2023

Chilla i väntans tider Chilla i väntans tider

2022 var ur hundperspektiv ett bra år. Med många hundar i familjen är det ju mycket som kan hända. Ingen sprang bort. Inget skadades. Inga stora bråk hundarna emellan. Det mesta funkar bra. Till stor del tack vare husse som är hemma på heltid. Chilla den lilla godingen har haft ett fantastiskt år i utställningsringen. Vilken liten stjärna! Och så fick vi ju in en parning i slutet av november. För kennelns del stor glädje när Bod Khyi Khawa Nilak blev Svensk vinnare 2022 och tog sitt sista cert för att ta ut Championat-titeln. Grattis! 

Humla vår lurviga pälsboll, 8 år och därmed veteran, drabbades av en leverinflammation av oklart ursprung. Massa provet togs och visade inte tydlig svar. Viktigast av allt var att alla inre organ visade sig friska och fina vid ultraljudet. Antibiotika och specialfoder blev kuren för Humla.

Tidens tand nöter även på våra hundar. Disa fyller 11 i januari och hon visar många tecken på ett långt liv. Vi är glada att få ha henne hos oss. Klok, självklar och så bestämd med vad hon vill. Voff - hit med köttbiten på din gaffel sa jag! (citat Disa). Men året hann knappt börja innan en elak analsäcksinflammation kom på besök. Antibiotika botar men oron över en gammal hund finns där så klart. 

Nu laddar vi inför valpankomst i slutet av januari eller början av februari. Mer om det på valpsidan. Är du intresserad av valp - läs på här och kontakt gärna mig. Du ska berätta lite om dig själv. Och bekräftar jag att du kan vara aktuell för valp så kontaktar jag dig när valparna är födda. Då kommer du ha 24 h på dig att bestämma dig - vill du ännu stå kvar och då som köpare. Därifrån har du löfte om valp förutsätt att ingen avlider under valptiden. En kull kan bestå av allt mellan 1 och 12 valpar i TM världen. Det är bra att ha i sinnet.


Är du uppfödare och  intresserad av att få en mentalitetsbeskrivning valp gjord på din kull (för alla raser) så är du välkommen att höra av dig så berättar jag mer. Jag utför sådana för SBK räkning för alla raser. Maila då valpbeskrivning@tibetanskmastiff.se