Humla at dogshouse perfect P1750627

Bod Khyi Nytt

25 februari 2023

Fyra veckor gammal hanvalp. Churro. Fyra veckor gammal hanvalp. Churro.

SJUKDOM OCH SORG ......
Slutet på 2022 och början på 2023 bjöd på  en serie sjukdomar. 

Humla vår lurviga pälsboll, 8 år och därmed veteran, drabbades av en leverinflammation av oklart ursprung. Massa provet togs och visade inte tydlig svar. Viktigast av allt var att alla inre organ visade sig friska och fina vid ultraljudet. Antibiotika och specialfoder blev kuren för Humla som verkar opåverkad av sin sjukdom.

Tidens tand nöter även på våra hundar. Disa fyller 11 i januari och hon visar många tecken på ett långt liv. Vi är glada att få ha henne hos oss. Klok, självklar och så bestämd med vad hon vill. Voff - hit med köttbiten på din gaffel sa jag! (citat Disa). Men året hann knappt börja innan en elak analsäcksinflammation kom på besök. Antibiotika botar men oron över en gammal hund finns där så klart. 

Så förlorade vi Saffran som efter ett halvårs kamp med dåliga leder inte längre kunde gå. Det finns mycket att skriva om Saffran men såret är öppet än så det får vänta. 

.....FÖRBYTTES I SPRÄTTANDE VALPGLÄDJE

27 januari kom Chilla och Keeons kull till värden. Hon bar 13 valpar! Inte undra på att dom kom några dagar för tidigt och var små. Men liten blir snabbt större. Av de 13 var en död vid födelsen och en förlorade vi första veckan. Den elva valpar stora ligan äter ordentligt på duktiga mamma Chilla och växer rejält. 7 tikar och 4 hanar sprätter nu runt i valplåda och kök. Alla döpta efter en god bakelse eller bakverk. Mer info på valpsidan. 

Är du intresserad av valp - läs på här och kontakta mig sen. Du ska berätta lite om dig själv och dina erfarenheter av hund. Vi tar det därifrån. 


Är du uppfödare och  intresserad av att få en mentalitetsbeskrivning valp gjord på din kull (för alla raser) så är du välkommen att höra av dig så berättar jag mer. Jag utför sådana för SBK räkning för alla raser. Maila då valpbeskrivning@tibetanskmastiff.se