Humla at dogshouse perfect P1750627

Bod Khyi Nytt

13 november

Saffran in October Saffran in October

Löpet är här. Fem Tibetanska Mastiffer gör livet surt för den sjätte. Bacchus suckar, gråter och förtvivlar. Vi planerar inte för valpar i år. Hoppas Bacchus är införstådd med det. 

Chilla har inomhusutställningar inplanerade framöver. Det blir inofficiella utställningar på lite olika ställen. Ett par, tre per månad för att hålla formen uppe.


Chillas besök på utställning gjorde att ett gäng noskvalster liftade med hem. Medicin till alla. Inga utställnigar och hundhälsningar på 3 v. Som om inte löpet var nog komplicerat att hantera. Ketchupeffekten drabbar oss. För livet med hund och uppfödning är inte bara kul. Ännu sörjer och saknar vi en av HUmlas valpar som fick somna in efter 
komplikationer efter en operation. Vanna diagnosticerades med underfunktion på sköldkörteln. Medicin har gjort att vi fått tillbaka en piggare Vanna. Så långt är det ju bra men det är inte det man önskar sig så klart. 


Här planeras ingen kull. Vi tar inte heller emot besökare för att lära känna rasen. Jag rekommenderar att man vänder sig till SKK (www.kopavalp.se) eller rasklubb för att höra när man där har aktiviteter. '
Går man med i gruppen "Tibetansk mastiff i Sverige" på Fb får man också en bra ingång till TM ägare i landet. Fb-sidan "Tibetansk mastiff-Do khyi uppfödare i Sverige" är också en bra ingång.


Valpägare hör gärna av dig med vardagsberättelser, frågor och foton. Allt så välkommet. Det är även välkommet att höra av sig om sånt som blivit svårt. Eller som man oroas över. Jag är ingen veterinär eller hundtränare men livet med fler TM har gett erfarenheter. Vi stöttar varandra! 

Du som har en valp från 2020 års kull ska nu planera för 1 års vaccinationen. Och därefter kan du röntga armbåge- och höft. Bod Khyi återbetalar en del av röntgenkostanden. Ett sätt att få fler valpar kollade och ett sätt att ta ansvar för kommande avel på tibetansk mastiff.

Går allt som det ska bjuds 2020 års kull med på MH hösten 2022 eller våren 2023. Mer om det senare.