Humla at dogshouse perfect P1750627

Bod Khyi Dom Nanook

Tack S Södergren för att vi får använda kortet på Nanook

Nanooks mamma

 

 

 

Dar Shing Juqes / Chiva

 


Fakta om Nanook

Nanook föddes 4 januari 2009 på Kennel Bod Khyi

Färg: Black and tan
Vikt 27 kg vid 6 mån

Höjd; 61 cm vid 6 mån ålder
HD: -
AD: -
Ögonlysning: -
Titel: -
Släkt: mamma Chiva bor hos oss. De andra 9 syskonen är spridda över Norden.

Egenhet: Pigg och alert.
När ett omkullfallet träd ligger över den väg hon ska gå: Då avvaktar hon en stund, ser om det tänker anfalla och går sen fram och luktar. Är allt lugnt hoppar hon över. Man vet ju aldrig med omkullfallna trän......
Favoritmat: Leverpastej.
Älskar: Att springa och att pussas.
Avskyr: Fladdrande handdukar.
Namnet betyder: Dom betyder björn på tibetanska och Nanook är en björn som enligt en inuitsägen blev jagad av ett koppel med hundar.  
Sinnelag: Alert, smidig och nyfiken.

  

Vi visste tidigt att det var Nanook vi skulle behålla från Chivas kull. Hon hade en sån gnistrande utstrålning, ett utseende som gudarna älskade, fantastiska rörelser och en underbar karaktär. Hon var vår från allra första stund. Nanook charmade alla hon mötte.

 

 

Nanook


 4  Januari 2009 - 1 Oktober  2009

Maximal otur dök upp i form av patella luxation och Nanooks liv ändrades. Hon förvandlades från att ha varit en aktiv och energisk valp till att bli en handikappad hund på bara några få veckor.

Att växa upp som handikappad är inte ett bra liv för en livsglad och sprudlade valp. Nanook fick somna in.

Det spelar ingen roll hur mycket vi älskade henne, eller kanske bara för att vi älskade henne så mycket. Detta är baksidan med att leva med hund.

Nanooks pappa

 

 

 

Tejakes Dream Diamon / Desporg

 

Nanooks bildgalleri

Nanooks defekt

Nanook halkade och ett knä hoppade ur led.
Det var i augusti. Allt såg bra ut igen efter en kort stund. Sånt som händer tänkte vi och veterinären. Nanook verkade till en början inte alls påverkad av vad som hänt.
Vad vi inte då visste var att detta var det första tecknet på att hon hade en allvarlig patella luxation (medial) på båda benen. Knäskålarna kunde med andra ord flyttas ur sin position med stark smärta som följd. Allt som behövdes var ett snedsteg eller ojämn belastning eller snabb vridning.
Vi hade under ett par veckor stor förhoppning om att det skulle gå vägen, att hon skulle bli bra. För hon var så ju superalert, bussugen, kramvillig och promenadglad där emellan.
Men, vi hade fel.
Nanook fick somna in den 1 oktober. Hon skulle precis till att bli 9 månader gammal. Ett tungt beslut men vi hade inget annat val. Även med operation hade Nanook blivit en handikappad hund som inte hade klarat att busa och röja runt i hundgården med de andra. Ett sånt liv skulle inte varit värdigt Nanook.