Humla at dogshouse perfect P1750627

Harry OCH Humla

bod khyi sierras tsho koori & se uch mimayin ky0n na wa

MER OM HARRY

Mamma:SE UCH Sierras' Disa Joy to Bod Khyi
Pappa: SE UCH Status Benevoles Taiyang
Född: 1 nov 2014 som en av sex valpar på
kennel Bod Khyi 2014 .En kull med helsyskon föddes 2018. (följ länkar så kan du läsa mer om kullarna) 
HD: A/A
ED: 0
Ögon: friska
Höjd: 71cm
Vikt:  50 kg
MH: känd mental status 2017
Hälsa: 
Harry har varit en frisk hund så när som på rävskabb och en öroninfektion i unga år. Han har opererat bort en icke ärftlig svulst på halsen. I övrigt är Harry en frisk hund.
Mentalitet: Harry älskar sin familj. Släpper in vänner men vaktar rejält mot andra. Han är följsam och mycket lojal med sin ägare. Älskar sina barn. 'Han lever med hästar och katter på en gård på landet.
Harrys matte berättar: "
Harry har lite olika sidor vid olika tillfällen. Busig, humoristisk med ett stort vakande öga på familjen. Lugn och trygg. Mot de få han gladeligen släpper in är han glad. Övriga får man passa han på."

MER OM HUMLA

Mamma:SE JUN WIN -13, SE UCH, NO UCH Gemmas Co Daalia For Mimayin
Pappa:
 SE UCH, FI UCH, NO UCH, INT UCH
 Chilcoot Felix
Född: 23 dec 2014 som en av sex valpar på kennel Mimayin. 
HD: B/C
ED: 0
Ögon: friska
Höjd: 62,5 cm
Vikt: 40 kg
MH: Känd mental status 2019
Titel: SE UCH

Hälsa: Humla hade tre urinvägsinfektioner som valp. Hon har haft ett hot spot på nacken och ett på länden. Pälsen kan bli varm och tät.
Humla är en av de TM som påverkas snabbt av sövning - hon behöver bara en liten dos. 
Mentalitet: Humla är en grundglad hund. Hon har utvecklat vakten med åren. Som yngre (fram till fem års ålder) var hon lättsam och kunde möta alla människor i alla sammanhang. Som mogen dam kräver hon bra socialisation med nya bekanta om de skall in på hennes revir. Typiskt för TM.
Här på gården i skogen anser hon sig vara nr ett och säger det till unghundarna om de skulle glömma bort. 

VAD VI HOPPAS ATT KOMBINATIONEN HARRY OCH HUMLA GER

  • Inavelsgraden är låg, 0,8 enligt SKK vilket gynnar den genetiska variationen i rasen på sikt och minskar risken för inavelsproblematik.
  • Humla bidrar med fantastiskt huvud och uttryck, fint bröst, djup tanfärg, rikligt med päls, korrekta proportioner och bra rörelser samt enligt MH en något högre grad av nyfikenhet än Harry uppvisar. 
  • Harry bidrar med kroppshöjd, härlig svans, djup tanfärg, otroligt steg, bra höjd, vacker ögonform, djup färg och blankhet i pälsen samt bra vaktförmåga. Harrys stamtavla finns linjer som inte finns i så stor omfattning i landet.
  • Det finns anlag för blå färg via Humlas mamma och längre bak i Harrys stamtavla finns också blått. Genetiken säger att det kan dyka upp någon blå valp i kullen men mest sannorlikt är det ett gäng black och tan valpar som föds.
  • Valparna som föds kommer att vara bra på vakt. De kommer som alla TM att behöva ständig socialisation och ett tryggt förhållningssätt då man har gäster på besök. 

EN TITT I HARRY OCH HUMLAS FOTOALBUM GENOM ÅREN