Humla at dogshouse perfect P1750627

Bod Khyi Nytt

15 juli

Vanna i en kväll i juli. Vanna i en kväll i juli.Mitt i sommaren! På Sältet är det lugna dagar. Även om det finns saker som stökar. En lång varm period i juni var tuff för hundarna. Ett vildsvin som bökar i skogen bakom oss. Sånt gör promenaderna kortare och tristare. 
Roligare är att husse byggt lite fler liggbord i hundgårdarna. Variation på utsiktsplatserna är kul.

Chilla joggar på i ringarna och accepterar mattes dumheter. Vi har varit på både officiella och inofficiella utställningar. Ibland träffar vi släkt och andra TM. Ibland är vi ensamma i ringen.

Du valpägare! Hör gärna av dig med vardagsberättelser, frågor och foton. Allt så välkommet. Det är även välkommet att höra av sig om sånt som blivit svårt. Eller som du oroas över. Jag är ingen veterinär eller hundtränare men livet med fler TM har gett erfarenheter. Vi stöttar varandra! 


Har du en valp från 2020 års kull kan du röntga armbåge- och höft. Bod Khyi återbetalar en del av röntgenkostnaden enligt vårt avtal. Ett sätt att få fler valpar kollade och ett sätt att ta ansvar för kommande avel på tibetansk mastiff. 

Nu vet vi att det blir MH för tibetansk mastiff 10,11 september. Bod Khyi bjuder sina valpar på en MH beskrivning. Målet är att på ett sätt kunna beskriva mentaliteten på tibetansk mastiff. 

Är du uppfödare och  intresserad av att få en mentalitetsbeskrivning valp gjord på din kull (för alla raser) så är du välkommen att höra av dig så berättar jag mer. Jag har numera rätt att göra sådana för SBK räkning. valpbeskrivning@tibetanskmastiff.se