Humla at dogshouse perfect P1750627

Bod Khyi Nytt

29 november 2019

Humla oktober 2019 Humla oktober 2019

Hösten är här! Tikarna har löpt. Inte som dom brukar, alla på en gång. Utan den här gången gick de igång en efter en och då kom löpet att ta lång tid innan det var klart. Bacchus den stackarn har verkligen lidit av de ouppnåliga dofterna. Till slut fick vi rymma fältet med honom för att han inte skulle blir för stressad och äta för mycket hundgårdsgaller.

Bacchus flyttade hem till Humlas dag 10 i löpet och sedan dess har de levt tillsammans. Men det blev ingen parning som gav valpar. Trist! Men så är det i livet med hund. Vi siktar på nästa år istället.


Under löpet förlorade vi Yoga. Hennes medfödda rädslor blev till slut så handikappande att hon egentligen bara slappnade av mycket nära husse och matte och helst inomhus. Därtill hade hon höfter som börjat krångla. Yoga som var en underbar själ som gjorde rätt för sitt namn på många vis blev nästan 8 år gammal.

Saffran är nu höftröntgad. En a-flika. Så bra!

Valpköpare i Bod Khyi Ser kullen är nu uppmanade att röntga sina hundar. Vid höft och armbågsröntgen vid ett och samma tillfället och då resultatet registerats i SKK återbetalas 1500 kronor. Detta gäller fram till valparnas 3 årsdag.  Får vi valpar denna vinter kommer Bod Khyi att arbeta på annat vis för att följa hälsoutvecklingen på flera sätt. Mer om det under fliken Köpa valp.

På Bod Khyi finns totalt fem hundar från egen eller andras uppfödning. Vill du veta mer om mina hundar, mina tankar om avel eller hälsouppföljning av valpkullar eller hundar - välkommen att fråga!

                                                          Monika Wahlstedt
                                                                 Bod Khyi