Humla at dogshouse perfect P1750627

Bod Khyi Nytt

15 april 2018

Saffran in dogsyard Saffran in dogsyard

Så var våren äntligen här. Snön som legat som ett ispansar runt Sältet ger vika och promenaderna blir tveklöst trevligare. De två kvarvarande valparna Saffran och Vanna börjar koppelträna och har tagit en hundgård i besittning tillsammans med mamma Disa och allt som oftast är lekfarbror Bacchus med.

Med våren kommer också utställningar. Bacchus reste till Sundsvall och sprang hem sitt första cert. Det var en kul start på säsongen.

Disa som gav liv till 8 valpar den 22 januari börjar återhämta sig men ser ut som en tovig raggsocka. Men nu är hennes ork och spänst tillbaka. Det tog på krafterna att vara supermamma till 5 tikar och 3 hanar. Hon fick stora fina valpar med mycket energi och vackra huvuden. Fyra är black & tan och fyra har en mörk gold sable färg precis som Disa har eller ännu mörkare. Den rika färgen tackar vi pappa Taiyang för. Titta i vårt valpgalleri så ser du hur färgen utvecklas över tid. 

Valpköparna vittnar om uppfinningsrika, energifyllda och bestämda små varelser som tuggar friskt på allt de kommer över. Envishet verkar vara gemensam nämnare för de små.

På Bod Khyi finns hundar från egen och andras uppfödning.  Vill du veta mer om mina hundar, mina tankar om avel eller hälsouppföljning av valpkullar eller hundar. Allt finns här på hemsidan. Undrar du något mer - välkommen att fråga!

                                                          Monika Wahlstedt
                                                                 Bod Khyi