Humla at dogshouse perfect P1750627

Bod Khyi Nytt

20 april 2019

Disa april 2019 Disa april 2019

Disa har ett sår som inte vill läka. Hon går med tratt mest hela dagarna. Njuter av långa promenader utan tratt men så snart hon är hemma åker den på. Antibiotika har inte hjälpt och nu har biopsier tagits för att se om det kanske är allvarligare saker som pågår i hennes hud. Vi håller tummarna. Det gör Disa också för trattlivet är trist. 

Vanna har just nu fullt upp med soptunnorna i trakten. Dom är farliga. Igår ägnade jag en stor del av promenaden åt att stå och prata med soptunnan. Hon närmade sig till sist. Ja vad ska folk tro om hundfolket på Sältet.

Planer pågår för fullt. Två dagars Uppfödar MH hos  Veronica i Enköping. Så glad för det! Det är ett bra sätt att få många TM -ägare att göra mentalbeskrivning för sin hund så man därefter kan uttala sig om rasen i stort. Det är fjärde MH jag har glädjen att vara med på. Vi har snart de 40 hundar som behövs för att SKK skall göra en sk. rasspindel som beskriver rasens medelvärde. Nästa MH tillfälle i höst och där finns plats för den som har en svenskfödd TM. Hör av dig till mig om du vill haka på.

Utställningar då? Jag tappade sugen totalt på Tibethund där Saffran blev BIR valp men vi valde att avstå från att visa i stora ringen pga otrivsel i salen. Att vara på utställning ska vara kul! En trygg plats där människor som har samma hobby möts och respekterar varandra. Växjö var vi på sen men då var Bacchus så full av löptiksdoft hemifrån att han var som en vandrande testosteronbomb. Vi gick inte ens in i ringen. Kanske kommer vi igen - kanske blir det lång paus. Njuta av sina hundar kan man göra på bättre sätt på annan plats än utställningsringen. I långlina på promenad i skog och mark till exempel.

På Bod Khyi finns hundar från egen och andras uppfödning. Vill du veta mer om mina hundar, mina tankar om avel eller hälsouppföljning av valpkullar eller hundar - välkommen att fråga!

                                                          Monika Wahlstedt
                                                                 Bod Khyi