Humla at dogshouse perfect P1750627

Bod Khyi Nytt

9 januari 2021

De nu fem veckor gamla valparna växer och utvecklas i god ordning. Vi berikar deras miljö på nya sätt varje dag. Ett paraply att peta på, en plåtbricka att känna på, en petflaska att rulla, en strumpa med tidningspapper att bita på.
Sen testar de smakprover, dels genom att vi ger mamma Humla varierad kost med topping av vår egen mat. Det gör att valparna får i sig olika födoämnen vilket anses kunna vara ett skydd mot födoämnesallergi. De har ätit valpvälling, majsvälling, a-fil, äggula, bredbar leverpastej och så klart Mera Dogs foder för valpar baserat på kalkon och ris.

Deras personligheter börja utvecklas. De är utan undantag nyfikna, undersökande, kontaktsökande och människoorienterade. Någon av dom går gärna undan från flocken för att sova. Någon av dom hinner alltid äta mest och först oavsett hur långt från matskålen han börjar sin vandring. Någon av dom är alltid först på att undersöka allt det nya. 
Första utevistelsen avklarad. Det är geggigt på Sältet så det blir uteliv på altangolvet men inom kort kommer den världen att vara för liten.

Alla valparna har hem som väntar och längtar efter dom. Perfekta hem där det finns TM erfarenhet. Det kan inte bli bättre för en uppfödare och inte för valpar heller.  Hör du till dom som hade tänkt haka på och köpa valp men inte kom till skott. Just nu finns flera kullar i Sverige som reggas i SKK. Alla valpar föds i kombinationer där minst SKK krav på höft och armbågsröntgen genomförts. Flera av föräldrarna är MH beskrivna. Inavelsgraden i kombinationerna är bra dvs låg.

  • Magma Chambers I´Jaija har valpar i Skåne: https://www.facebook.com/groups/1598371050364246b  
  • www.kyangla.se har valpar i Skåne
  • Magma Chamber's har valpar i Enköping: https://www.facebook.com/Kennelmagmachambers
  • Utanför Järna finns valpar: www.mimayin.se 
  • Snart föds valpar på kennel Fervens Fera: https://www.facebook.com/KennelFervensFera