Humla at dogshouse perfect P1750627

Bod Khyi Nytt

10 juli 2019

Humla i sommarpäls juli 2019 Humla i sommarpäls juli 2019

Semester för tvåbeningar och fyrbeningar har det lite lyxigare. Lite längre promenader. Lite oftare på en man hand i långlina. 
Fällningen är avklarad och nakna hundar påminner mer om andra raser än den pälsade tibetanska mastiffen. Fascinerande med en ras som så totalt ömsar skinn lagom till utställningssäsongen. Då är det extra spännande att ställa ut och se hur domarna resonerar om det helt korrekta att bli naken på sommaren. Inte i päls - där av bedömningen eller klädd i sommarklänning - och trots det en bra bedömning. Man lär sig hur domarna tänker och tar det med jämnmod.
Den hund som ställs ut är Saffran. Hon övar frekvent på både inofficiella och officiella utställningar. Hon är lugnet själv i ringen och riktigt rolig att visa.


Vanna som är kärleksfull och glad på hemmaplan är en riktig bitch på bortaplan. Nu när matte har semester så  miljötränas hon frekvent. Hon behöver det. Vi får se hur det går och om det blir framsteg.

Ett tvådagars uppfödare MH gick av stapeln i Vallby, Enköping i maj. Disa, Humla och Bacchus har nu känd mental status.  Det är fjärde och femte MH jag har glädjen att vara med på. Vi har snart de 40 hundar som behövs för att SKK skall göra en sk. rasspindel som beskriver rasens medelvärde. Nästa MH tillfälle i höst och där finns plats för den som har en svenskfödd TM. Hör av dig till mig om du vill haka på. Extra roligt när Bod Khyi valpar hakar på både på genomförda och kommande MH. Tack fina valpköpare för ert engagemang.

På Bod Khyi finns hundar från egen och andras uppfödning. Vill du veta mer om mina hundar, mina tankar om avel eller hälsouppföljning av valpkullar eller hundar - välkommen att fråga!

                                                          Monika Wahlstedt
                                                                 Bod Khyi