Humla at dogshouse perfect P1750627

Bod Khyi Nytt

29 oktober 2018

Aquila december 2017 Aquila december 2017

Årets löp i tikflocken blir en långdragen upplevelse. Disa klarade av sitt i slutet av augusti och sen hände inget mer. Med en hane i huset vill man helst ha det avklarat så snabbt det går. Nu många veckor senare startar Yoga och vi ber  till TM gudarna att resterande tikar  startar inom denna vecka så Bacchus får återförenas med flocken och så att parningen mellan honom och Humla klaras av. Håll tummarna! 

När hösten kom och det äntligen kom lite regn och svalka. Gamla Aquila som vi var oroliga inte skulle klara den varma sommaren levde upp en smulai svalkan. Men hennes högra has orkade inte mer. Hon valde att ligga stilla allt mer, precis så som hon gjort under värmen, hon musklade ur och det blev ännu svårare att gå. Vi kämpade på med promenader i maklig takt men allt oftare tappade hon styrka och blev sittande på baken oförmögen att ta sig upp utan stöttning runt hela kroppen. Till slut visade hon tydligt att hon tyckte det var jobbigt med de andra hundarna runt sig. Den 7 september fick  hon somna in. 10 år och nästan 8 månader gammal. Så saknad <3 och helt oersättlig.

Vi hade många utställningar inplanerade under hösten men så tappade jag fullkomligt sugen efter Tibethund där Saffran blev BIR valp men vi valde att avstå från att visa i stora ringen pga otrivsel i salen. Att vara på utställning ska vara kul! En trygg plats där människor som har samma hobby möts och respekterar varandra. Kanske kommer vi igen - kanske blir det lång paus. Njuta av sina hundar kan man göra på bättre sätt på annan plats än utställningsringen.

På Bod Khyi finns hundar från egen och andras uppfödning. Vill du veta mer om mina hundar, mina tankar om avel eller hälsouppföljning av valpkullar eller hundar - välkommen att fråga!

                                                          Monika Wahlstedt
                                                                 Bod Khyi