Humla at dogshouse perfect P1750627

Bod Khyi Nytt

12 januari 2019

Yoga januari 2019 Yoga januari 2019

Humla och Bacchus levde tillsammans i hundgården och i extrarummet i det ombyggda garaget dygnet runt i 5 veckor. Han uppvaktade intensivt. Vi var inte hemma alla dygnets timmar men när vi var hemma så såg eller hörde vi aldrig någon parning. Efter de fem veckorna tappade Bacchus intresset och Humlas löp som var ett normalt löp slutade. 
Trots begynnande dräktighetstecken måste vi inse att, Humla blev inte dräktig. Vi tar nya tag nästa vinter.

Det går kennelhosta i trakten. Vi håller oss borta från allt vad hundmöten och utställningar heter. Däremot pågår planer för fullt. Jag verkar ha turen att få boka två dagars uppfödar MH hos bästa Veronica i Enköping. Så glad för det! Det är ett bra sätt att få många TM -ägare att göra mentalbeskrivning för sin hund så man därefter kan uttala sig om rasen i stort. Det är fjärde MH jag har glädjen att vara med på. Vi har snart de 40 hundar som behövs för att SKK skall göra en sk. rasspindel som beskriver rasens medelvärde. 

Födelsedagarna duggar tätt på Sältet. Humla fyllde 3 år före jul och Yoga 7 år på självaste julafton. I januari firar de övriga sina 1 (Vanna och Saffran 22/1), 2 (Bacchus 24/1 ) och 7 (Disa 21/1)-årsdagar. Mycket tårta blir det.

Utställningar då? Tappade sugen totalt på Tibethund där Saffran blev BIR valp men vi valde att avstå från att visa i stora ringen pga otrivsel i salen. Att vara på utställning ska vara kul! En trygg plats där människor som har samma hobby möts och respekterar varandra. Växjö var vi på sen men då var Bacchus så full av löptiksdoft hemifrån att han var som en vandrande testosteronbomb. Vi gick inte ens in i ringen. Kanske kommer vi igen - kanske blir det lång paus. Njuta av sina hundar kan man göra på bättre sätt på annan plats än utställningsringen. Som nu då snön ligger 10 cm djup på åkrar och ängar runt Sältet och det är 5 minusgrader. Perfekt liv för TM och därmed för oss.

Sen väntar den här hemsidan på att uppdateras avseende album och annat. Allt har sin tid.

På Bod Khyi finns hundar från egen och andras uppfödning. Vill du veta mer om mina hundar, mina tankar om avel eller hälsouppföljning av valpkullar eller hundar - välkommen att fråga!

                                                          Monika Wahlstedt
                                                                 Bod Khyi